Zahvaljujući inovativnom pristupu sečenja i obrade kamena, u mogućnosti smo da vam predstavimo kameni furnir debljine svega 1 mm.

kameni furnirPrednost ove vrste materijala u odnosu na tradicionalne kamene obloge jeste njegova jednostavna i brza aplikacija na betonsku, gipsanu ili drugu osnovu, i obrada standardnim alatima za drvo.

Za proizvodnju kamenog furnira koristi se  škriljac.

Ova metamorfna stena,  nastala  preobražajem sedimentnih ili  magmatskih stena,  nudi raznovrsnost u teksturi  i koloritu. Površina kamena može biti glatke i mat ili grublje teksture, i sa efektom sjaja, u zavisnosti od količine kvarca u njegovom sastavu.

Škriljac se prvo iseca na debljinu manjuod milimetra, a zatim se kameni  furnir slepljuje s fiberglasom  ili tekstilom, što je neophodno  ovako tanko  sečenom kamenu. Konačan proizvod je kamena površina izuzetne fleksibilnosti.

Primena Kamenog furnira

Moderna kamena fasadaU zavisnosti od potpornog materijala, razlikuje se i područje  primene  ovog proizvoda.

Furnir dobijen kombinacijom kamena, fiberglasa i smole koristi se u enterijeru i u eksterijeru. Jednostavnost manipulacije i lakoća materijala idu u korist oblaganju  fasada ovim materijalom.

Isto tako, i oblaganje stubova kružnog oblika neuporedivo  je ekonomičnije  i brže u odnosu na druge načine oblaganja kamenom.

U enterijeru,  za izradu kuhinjskih frontova, oblaganje  vrata, zidova i podova koristi se furnir od kamena i tekstilne podloge impregnirane smolom.

kameni furnir kuhinjaTreća vrsta je transparentni furnir, koji u kombinaciji s pozadinskim osvetljenjem naglašava lepotu i teksturu  kamena, te najčešće služi za akcentovanje nekog zida, kao i za izradu rasvetnih tela ili barskog pulta.

Fleksibilnost sve tri vrste furnira dramatično  se  pospešuje  upotrebom toplotnog pištolja na temperaturi od oko 400 stepeni.

Karakteristike Kamenog Furnira 

Još neke vrste podnih obloga od kamena možete videti na ovom linku Podne obloge od Kamena